Chi Neng® Qigong

 

Cursus Chi Neng® Qigong bewegingsleer
Chi Neng® Qigong is Chi Neng® Qigong is een Chinese bewegingsleer. Deze is ontwikkeld door dokter Pang Ming. Hij is grootmeester in T’ai Chi en Qigong en hij heeft deze bewegingen dertig jaar geleden teruggebracht tot de essentie. De effectieve, eenvoudige bewegingen van Chi Neng® Qigong zijn voor iedereen gemakkelijk te leren.

T’ai Chi heeft een helende werking op het lichaam, alleen duurt het jaren om de technieken te beheersen. Dokter Pang Ming vereenvoudigde de bewegingen en ‘behandelde’ daarmee in het Huaxia Zhineng Centrum in totaal zo’n 200.000 mensen. Ongeveer 95 procent genas of boekte aanzienlijke resultaten. De Chinese overheid heeft Chi Neng® Qigong daarom officieel erkend als de meest helende vorm van elf onderzochte medische vormen van Qigong.

Chi Neng® Qigong doet

 

Bij Chi Neng® Qigong voer je bewegingen uit die gericht zijn op de doorstroming van energie en het ontwikkelen van innerlijke kracht. Er wordt op drie niveaus gewerkt: fysiek (beweging), mentaal (affirmaties en visualisaties) en energetisch (doorstroming). Het zijn eenvoudige, effectieve oefeningen die de energiebanen openen, blokkades opheffen en gericht zijn op specifieke lichaamsfuncties (nieren, longen, hart, maag, et cetera).

In het begin voer je de oefeningen vooral uit op spierkracht. Maar als je Chi Neng® Qigong langer beoefent, ervaar je dat je de oefeningen doet vanuit een innerlijke kracht. Chi Neng® Qigong vergroot je concentratie, verlaagt stress, stimuleert de hersenen en versterkt het immuunsysteem. Daardoor werkt Chi Neng® Qigong preventief tegen ziekten en verbetert het de gezondheid. Dit betekent niet dat mensen de bewegingsleer alleen toepassen voor hun gezondheid. Sporters en managers gebruiken Chi Neng® Qigong bijvoorbeeld om beter te focussen, hun uithoudingsvermogen te vergroten en daarmee hun prestaties te verbeteren.