Wie is Ben Ackermans?

Mijn naam is Ben Ackermans en sinds april 2006 ben ik gecertificeerd instructeur Chi Neng Qigong.

Hoe ben ik hiertoe gekomen? Sinds mijn jeugd ben ik geïnteresseerd in diverse vormen van Martial arts. Naast Karate, een sport die ik nog wekelijks beoefen, heb ik mij ook bezig gehouden met Kendo en Tae Kwondo.

Op wat latere leeftijd ben ik op zoek gegaan naar activiteiten in de wat meer meditatieve sfeer. In eerste instantie was dat Yoga, maar vanaf 2003 ben ik in de ban geraakt van Qigong en met name Chi Neng Qigong.

Vrijwel elke dag doe ik deze fantastische oefeningen, het liefst in de ochtenduren.

De lichamelijke en geestelijke verbeteringen die ik via deze oefeningen kon bereiken hebben ertoe geleid dat ik de cursus instructeur Chi Neng Qigong ben gaan volgen. Nu ik zelf instructeur ben hoop ik deze kennis aan anderen te kunnen overbrengen zodat ook zij de voordelen van deze traditioneel Chinese meditatieve trainingsvorm mogen ondervinden.

Daarnaast heb ik sinds 2009 de opleiding voor Shiatsu therapeut gevolgd en sinds december 2013 ben ik gecertificeerd.

In januari 2015 heb ik de 6-daagse workshop Structural Shiatsu II (voor het bekken en schouders) gevolgd.

Sinds juni 2015 ben ik gediplomeerd Tai Chi for Arthritis instructeur. Op 20 september ben ik geslaagd voor Tai for Arthritis Deel II. Speciaal ontwikkelt voor Reuma, artrose en fibromyalgie. Tevens ondersteunend voor CVS, ADHD, slapeloosheid en depressie.

In november 2015 is de 6-daagse workshop Structural Shiatsu I (voor de ruggengraat) door mij gevolgd. Deze is bedoeld om:

  • De geblokkeerde wervels weer vrij te laten bewegen of recht te zetten.
  • Bestaat diepe spiermassage, Fascia strekkingen, ribrocking en wervelrocking.

In juni 2016 heb ik mijn certificaat behaald voor Tai Chi for Diabetes…